I juni 2018 öppnade Bettys

Vår filosofi är att här ska alla ha möjlighet att träffas, umgås, och äta gott. På Bettys finner du fika, smörgåsar, lunch, middag och ibland...oväntat trevligt sällskap. I Skafferiet, vår Lanthandel finner du dagligvaror men också en del speciella Åländska eller utländska Delikatesser. Under delar av året arbetar vi endast med gruppbokningar och event - se mer i vår aktivitetskalender.

Vill du att vi ordnar någon frukostträff, lunch, middag eller aktivitet? Kontakta oss gärna!

Telefon +358 18 38 058
Mail: info@bettys.ax


PSST.... Vår aktivitetskalender hittar du genom att klicka nedan 

loading...

bettys historia

När jag var liten sprang jag iklädd mormors vackra tunna nattlinnen på ängarna i Käringsund. Torpet vi bodde i var ett slott och somrarna erbjöd efterlängtad frihet från stadens brus. Tillsammans med mormor och morfar fick jag uppleva det som alla barn borde få ha självklar rätt till. Frisk luft, ett fantastiskt hav och somrar fyllda av lek, bus men också av plikter som att lägga nät, rensa fisk och hjälpa mormor med byk och bära vatten till trädgårdslanden. Moderna bekvämligheter som el och vatten saknades helt och jag fick ofta cykla upp till Skolan eller till Midsommarstången efter färskt vatten och sen tillbaka till Käringsund. Att vägen vid den tiden ännu inte var asfalterad ska kanske tilläggas och uppförsbacken till Storby, ja, den var lång..

Mormor Betty lagade på tidigt 1930-tal mat i hjärtat i Stockholm då hon på den tiden, som det hette, tjänade i hushåll. Det var hon och betjänten som hjälptes åt att se efter husets herre. Där hölls sammankomster och fester, och det var alltid Betty som lagade maten. Ofta kom gästerna till köket för att tacka på kvällen, då Bettys mat var bland den bästa de visste. Så småningom träffade Betty sin blivande man, Alvar och porträttet av dem båda hänger nu på Bettys Restaurang, återskapat av Mallo Bisset. 

Till minne av min mormor Betty ( eller Agnes Elsebeth som hon egentligen var döp till )vill jag och mina fantastiska vänner och medarbetare skapa en oas för såväl gammal som ung. En mötesplats för alla som vill slå sig ner och koppla av och kanske umgås en stund. I Bettys anda vill vi hålla på det goda, det vackra och det äkta.

Varmt Välkommen till Bettys!

Yvonne Sjöström,
Krögare och stolt dotterdotter